http://livepage.apple.com/

Moules de Zélande

Een Zeeuwse jongen op avontuur in de Tour de France 1948

“Vanaf dat moment wist ik wat ik ging doen die zomer. Erachter aan. Achter de Tour aan. Op de fiets.” Moules de Zélande is een verhaal over een zoektocht naar de waarheid en genoegdoening geteisterd door twijfels, verwarring en afzien op de fiets. Dit alles speelt zich af in het decor van de Tour de France van 1948, een heroïsch hoofdstuk in de Tourgeschiedenis. Misschien wel het laatste hoofdstuk van het pre-historische deel van die geschiedenis. Het boek is een lofzang op het leven, de romantiek en op de wielrennerij in het bijzonder.


Auteur: Jan-Willem Verkiel • 168 pgs • 18,95 euro
http://livepage.apple.com/

De Cups van Hanka Kupfernagel

en andere wielerverhalen
bestellen.html
De 100 mooiste wielergedichtenbestellen.html
uit de Vlaamse en Nederlandse literatuur
bestellen.html
100 fiets- en wielergedichten. Van vroeger tot vandaag, van jongensdroom tot laatste finish,van voorjaarsklassiekers en de Tour tot veldrit- en zesdaagse-seizoen, voor het eerst verzameld in een bloemlezing. Samensteller Patrick Cornillie verzamelde 100 fiets- en wielergedichten van onderandere Herman Brusselmans, Paul Rigolle, Jan Kal, Lévi Weemoedt, Tom Lanoye, Gerrit Komrij, Rick de Leeuw, Luuk Gruwez, Victor Vroomkoning, Freek de Jonge, Sylvie Marie. 

Samensteller: Patrick Cornillie • 144 pgs • 17,95 eurobestellen.htmlbestellen.html
Vuile venten op een velobestellen.html
Patrick Cornillie’s dagboek van een wieltjeszuiger – deel 1 bestellen.html
Of het nu om de koers gaat, eigen fietstochten, leeservaringen of wielerhistorische opzoekingen, altijd en overal nestelt Patrick Cornillie zich in het zog van coureurs of fietsrecreanten. Als een echte wieltjeszuiger. Geen geliteratureluur, gelul over het eigen ego, niks spectaculairs. Evenmin polemieken over het wielerbestel en het dopingprobleem, noch krachtpatserij van het genre ‘achterwaarts de Mont Ventoux of zes keer in één etmaal l’Alpe d’Huez beklimmen’. In deze opgeklopte tijden staat bij Cornillie in de eerste plaats de charme van het doodgewone voorop. Er valt niets te winnen of te veroveren, evenmin iets te bewijzen. Het gaat om het fietsen en het schrijven, uit’ lust-met-de-penne’, recht uit het (wieler)hart. Over knooppuntfietsen in Limburg en mountainbiken in West-Vlaanderen. Over zijn buurman die ooit Merckx klopte, over koebeesten in kleine flesjes en fietsen voor de Congo. Onderhoudend en amusant, 240 bladzijden lang.

Patrick Cornillie (°Roeselare, 1961) publiceert zowel poëzie als proza, wielerboeken als fietsgidsen. Bij Uitgeverij Les Iles verschenen van hem 
‘De Cups van Hanka Kupfernagel en andere wielerverhalen’ (2012) en de bloemlezing ‘De 100 mooiste wielergedichten uit de Vlaamse en de Nederlandse literatuur’ (2014).

240 pgs • 19,50 eurobestellen.htmlbestellen.html
De weg naar Ghisallobestellen.html
Patrick Cornillie’s dagboek van een wieltjeszuiger – deel 2 bestellen.html
Is dit nu een wielerboek of een dagboek? Een cahier de brouillon of een fietsreisverslagboek? Een wielerliteraire kroniek of een kantlijntjesboek? 
Het is iets van dat alles tegelijk. Het is een genre dat in wielerletterenland als het ware door Cornillie zelf is uitgevonden, dat louter voor het eigen plezier 
- uit lust-met-de-penne - is geschreven, in een rijk geschakeerde stijl, lichtvoetig en onbevangen. Net als ‘Vuile venten op een velo’ biedt ook het tweede deel van dit ‘Dagboek van een wieltjeszuiger’ een mozaïek van herinneringen en reisbeschrijvingen, invallen en uitvallen, wielerhistorische en autobiografische verhalen. Over Panini-albums, de poes van Marianne Vos en wielertoeristenclub De Sepapkes, over cyclocrossen met Bart Wellens en ‘slow travel’-fietsen in de Veluwe, de Luberon, Zwitserland en Salzburgerland, over de eerste voiture balai en de laatste Belgische oud-strijder die tegelijk ook de oudste nog in leven zijnde Tourdeelnemer bleek te zijn.      

296 pgs • 19,50 eurobestellen.html
Een bundel wielerverhalen van Patrick Cornillie.In de 33 wielerverhalen wisselen columns, gefantaseerde verhalen, gekke invallen, autobiografische stukjes, dagboeknotities tot zelfs theaterfragmenten elkaar af. Openhartig en onbevangen, met de nodige lichtvoetigheid en ironie, maar tegelijk ook met veel passie voor de fiets geschreven, van pure fantasie tot harde koersrealiteit. Over de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan voor het wielrennen. Van het sterrenbeeld van Tom Boonen en de teennagels van Rik Van Looy, over kermiskoersmuziek en des schrijvers whereabouts. 
Auteur: Patrick Cornillie • 160 pgs • 17,95 eurobestellen.htmlbestellen.html
Twee Antwerpse Diamantairs / 
Het verhaal van Irenabestellen.html
In 1941 word Philippe De Leon uit zijn bed gehaald en naar de hel van Auschwitz gedeporteerd. Hij had joden en ontvluchte Britse militairen geholpen om via Spanje het nazi-bezette Europa te ontvluchten. Drie jaar 
later, nadat hij uit het Duitse concentratiekamp is teruggekeerd, kan hij geen antwoord vinden op een steeds terugkerende vraag die zijn brein martelt: "Waarom ben ik, de zwakste van mijn lotgenoten, in leven gebleven?". 
Om het antwoord te vinden zal hij een lang traject moeten afleggen.

De Antwerpse diamantair Jaques Livornese was één van de vluchtelingen die Philippe destijds geholpen heeft. Het lot beslist dat hij na de oorlog deze man, nu een bekende figuur in de diamantwereld, weer zal ontmoeten. De twee mannen complementeren elkaar en worden vennoten. Samen zullen zij de hoogtijdagen van de Antwerpse diamanthandel meemaken.

Philippe ontmoet Irena, een gewezen gedeporteerde die als één van de weinigen uit de hel van Ravensbrück is kunnen ontsnappen. Ze worden hopeloos verliefd op elkaar en hij is de enige aan wie Irena haar afgrijselijke kampverhaal kan vertellen.

"Een uniek en meeslepend boek." - Jan Verheyen, cineast

"Een sterk en boeiend boek. Een prachtige 'half-non-fiction-roman'." 
- Ward Van de Veire, psycholoog/criticus.

Marcel Sluszny • 320 pgs • 19,5 eurobestellen.htmlbestellen.html
Het mysterie van de Brittanicbestellen.html
21 november 1916 zinkt de Britannic, het zusterschip van de Titanic, in de Egeïsche Zee. 1036 overlevenden, 30 doden. Dit is de setting van de nieuwe thriller van Van Loock & Sluszny. Een blik op de postvictoriaanse tijd met al haar praal maar ook haar preutsheid. De schrijvers openen een doos van Pandora. Was de Britannic wel een onschuldig hospitaalschip? Hoe manipuleerde het pas opgerichte MI5 het verloop van WOI? Waren alle slachtoffers onschuldig? Welk mysterie ontrafelde het duikersteam 92 jaar later op 120 meter diepte? Dit zijn maar een paar van de vragen die deze 'pageturner' oproepen. Intrige op het hoogste niveau en intens menselijk leed zorgen voor een gevaarlijke draaikolk. Toen en nu, werkelijkheid en fantasie, twee verhaallijnen die naadloos in elkaar stromen. 

Van Loock & Sluszny • 320 pgs • 19,5 eurobestellen.htmlbestellen.html
Le Couventbestellen.html
Een levensroman
bestellen.html
Na meer dan dertig jaar coaching was het voor auteur Marc Perneel (1953) tijd om even af te haken. Van alles afstand te nemen. Uit de dagelijkse routine stappen bracht een stilte en een leegte mee. En net van daaruit ontstond een leerrijk verhaal over onze krachten: liefde, dankbaarheid, mild zijn, vergeven, geloven in zichzelf, ademen als instrument. Vanuit deze levenservaring is er ook een website en een 'App' (Novum Gaudium) beschikbaar om je te helpen de moeilijkheden van het hedendaagse leven te overwinnen.

"Hoe bewust afhaken van onze dagelijkse sleur zoveel inzicht kan geven in ons denken, spreken en handelen."

Wat Pierre met zijn sabbat wil doen is duidelijk. Weg zijn en ondertussen de dingen op zich laten afkomen. Midden de natuur rond het oude vissersstadje Concarneau in Bretagne, Frankrijk. Een streek waar de eeuwenoude energie zo uit de grond borrelt. Zonder dat hij het weet, woont hij in alle rust en vrede boven de oude vestingen van een verdwenen klooster. Zijn natuurlijk groeiproces brengt hem waar hij onbewust al lange tijd naartoe streefde. Op zijn pad op zoek naar zichzelf ruilde hij 'geven en nemen' in om verder te leven met 'geven en ontvangen'. Hij gaf liefde en kreeg nog meer liefde. Hij gaf vertrouwen en kreeg meer zelfvertrouwen. Hij deelde zijn kennis en ervaring en kreeg in ruil nog meer zelfkennis en inzicht. Le couvent bewijst dat we allemaal een 'Pierre' kunnen zijn.

Auteur: Marc Perneel • 160 pgs • 17,95 eurobestellen.html