kind_%26_jeugd.html
Gloob & Teo’s verhalenboek kind_%26_jeugd.html

kind_%26_jeugd.html
Een boek dat barst van de knotsgekke uitvindingen voor een gezonde planeet: van knuffelen tot je het warm krijgt tot wc-bloempotten voor meer bio-diversiteit. Deze knappe uitvindingen zijn stuk voor stuk bedacht door kleuters en zijn daardoor herkenbaar én inspirerend tegelijk voor groot en klein. 

Het boek sluit aan bij de klasthema’s: het weer, voeding, vervoer, energie, natuur, delen, techniek/uitvindingen, muziek, speelgoed, koken, strappen, bos, … 

Auteur: Sandrine Lambert  • Illustraties: Gunter Segers • 64 pgs • 19,95 euro
kind_%26_jeugd.html
Hoe kan je: - spaghettisaus warm houden met de hulp van een poes?
-met een speeltuin het openbaar vervoer aantrekkelijker maken?
-met lokale seizoensgroenten de buurt opvrolijken?
-een oude deurklink gebruiken in de keuken?kind_%26_jeugd.htmlsport.html
Hélène Dutrieusport.html

kind_%26_jeugd.html
Het leven van de frèle Doornikse Hélène Dutrieu was meer dan ‘rijkgevuld’. Ze werd werelduurrecordhoudster en de eerste wereldkampioene baanwielrennen. Als rondreizende stuntvrouw werd ze berucht om haar gewaagde (en verboden) fietsstunts. Als vliegtuigpionier reisde ze de wereld rond en vergaarde ze faam als één van de beste en vooral onbevreesde piloten. Tussendoor schitterde ze als actrice op de Parijse podia's. Bij aanvang van WOI zette ze haar vliegtalent in om Parijs te beschermen tegen het aanstormende Duitse geweld. Ze ontpopte zich als schrijfster, journaliste, mode-icoon en celebrity 'tout-court'.

Voor het eerst word het leven van Hélène Dutrieu te boek gesteld in deze schitterende en rijkelijke gedocumenteerde biografie. Rijkelijk gëillustreerd met verloren gewaand en verbluffend beeldmateriaal. 

sport.html
Biografie van een fenomeensport.html
Verschijnt najaar 2020
Voorbestellen? klik hier :)bestellen.htmlliteratuur.html
De Verdwijning van Anna Verduynliteratuur.html
Van burgervrouw tot verzetsstrijdster

GEACTUALISEERDE HERDRUK • MET EXTRA FOTOKATERN

‘De verdwijning van Anna Verduyn’ is gebaseerd op ware feiten.
Als een van haar laatste daden dicteert een drieënnegentigjarige vrouw het relaas van de belevenissen van haar moeder in ‘14-‘18 en dat van haarzelf tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sommigen vinden het een blijk van hoogmoed, anderen van onverschilligheid of verbittering. In alle geval: dat ze zich omdraait en uit de straat verdwijnt zonder omkijken, is wat de meesten zich als laatste beeld van Anna Verduyn zullen herinneren. En toch… Anna zou een van de vele onbekende heldinnen kunnen zijn die beide wereldoorlogen hebben meegemaakt. Eind 1917 wordt ze opgepakt als spionne en ter dood veroordeeld. Ze komt op een onwaarschijnlijke manier vrij. In 1940 roept een kapitein van het Kriegsgericht in Antwerpen haar bij hem en snauwt: “Wij hebben nog een rekening te vereffenen Frau Verduyn!” 

TRAILER van het boek kan je hier bekijken
Auteur: Roland Bergeys • 256 pgs • 19,95 eurohttps://www.youtube.com/watch?v=ykaLv4fh39oliteratuur.htmlshapeimage_17_link_0non-fictie.html
Allez Alleznon-fictie.html
Het verhaal van de legendarische Belgische cult-groep

Bassist Marka / Serge Van Laeken (Allez Allez, Les Cactus, Marka,...) schetst vanuit eerste hand de geschiedenis van de legendarische Belgische funk-groep, die in de jaren ’80 furore maakte met hun mix van funk, punk, dansbare en aanstekelijke ritmes, Afrikaanse invloeden. Een onthullend boek dat een verassende inkijk geeft in de pioniersjaren van de ‘Belpop’.

Ingeleid door van Ad Visser (Toppop, muzikant, presentator) en Marc Decock (Ancienne Belgique).
non-fictie.html
128 pgs • volledig in kleur • met archiefbeelden • 19,95 euro 
bestellen.html
256 pgs • z/w • met archiefbeelden • 19,95 euro 
bestellen.htmlkind_%26_jeugd.html
Blind!kind_%26_jeugd.html
de wonderlijke tocht van Jeroen Pietersen

"Blind!" is een spannend geïllustreerd kinderboek en verhaalt een episode uit het leven van een fantasierijke blinde jongen."Blind!” leert kinderen op een boeiende manier kennismaken met wat blind zijn kan betekenen. 

Bij het boek hoort ook CD met een geanimeerde audio-versie. De luisterversie is gemaakt in samenwerking met vzw Transkript/Luisterpunt. Aan het luisterverhaal werkte een team van meer dan 20 acteurs en muzikanten, waaronder jeugdauteur Guy Didelez, radio-en tv-presentator Michel Follet, Peter Holvoet-Hanssen (voormalig stadsdichter van Antwerpen) en Hilda Hofman (Noordtheater/Theater aan de stroom).

Auteur: Roland Bergeys • boek + CD • 192 pgs • 19,95 eurokind_%26_jeugd.htmlliteratuur.html
De zeer schone uren van 
Stijn Streuvels, cyclotoeristliteratuur.html
Enkele velosofische overpeinzingen

In het Vlaanderen van eind 19de eeuw is Stijn Streuvels een van de allereerste fietsers. Dat nieuwe stukje spitstechnologie verbreedt letterlijk en figuurlijk zijn horizon “... en vooral verschaft het den wellust om een overdaad van krachten los te laten, om ‘t genot en de dronkenheid te smaken der snelheid, die door eigen krachten bekomen wordt.” 
Zijn leven lang blijft de auteur van o.a. ‘De Vlaschaard’ en ‘Het Leven en de Dood in den Ast’ een fervent fietser. Want, “... zeker is ‘t, die zich eens 
op een rijwiel waagt, blijft er aan plakken!”

In samenwerking met het literatuur-huis Passa Porta stelt de Provincie West-Vlaanderen het Streuvelshuis in Ingooigem ‘s winters ter beschikking van Vlaamse en Nederlandse auteurs. Eind 2016 hoorde ook Patrick Cornillie (°1961) tot de uitverkorenen. In Het Lijsternest boog hij zich o.a. over ‘Mijn Rijwiel’, een minder bekend maar daarom niet minder interessant boekje van Streuvels, dat in 1915 verscheen. 
Cornillie kroop in zijn wiel en schetst op een bevlogen en luchtige manier de ‘velo cyclist’ die tegelijk ook een groot koersliefhebber bleek te zijn. Streuvels raakte namelijk bevriend met Karel Van Wijnendaele en op een keer ontving hij in Het Lijsternest zelfs de Italiaanse wielerheld Gino Bartali.

Auteur:  Patrick Cornillie
literatuur.html
144 pgs • met archiefbeelden 
inclusief het originele
manuscript ‘Mijn Rijwiel’ van 
Stijn Streuvels  • 18,5 euro 
literatuur.htmlkind_%26_jeugd.html
De zeereis van Kapitein Karperkind_%26_jeugd.html

kind_%26_jeugd.html
Twee in één: een kinder- én kookboek met gezonde recepten!

Kapitein Karper is een rivierkapitein die voor het eerst in zijn leven een zeereis maakt. Hij vaart de wereld rond om dieren in nesten op te halen. 
In het begin geniet hij volop van de eindeloze oceanen en exotische plaatsen. Maar hoe verder hij reist, hoe meer hij verrast wordt door de gevaren van de wereldzeeën.

Kinderen vanaf 8 jaar beleven mee de avonturen van Kapitein Karper. Ze ontdekken niet alleen waar hij met De Bultrug overal naartoe vaart maar ook wat voor lekkers hij onderweg eet. 

De gezonde gerechten vinden hun oorsprong in het verhaal waardoor de fantasie én smaakpapillen geprikkeld worden. Samen vormen ze het complete Captain’s Dinner dat zowel jong als oud watertanden doet watertanden.

Auteur: Sigrid Dewaele  • Illustraties: Catherine Revyn • 46 pgs • 19,99 euro
kind_%26_jeugd.htmlbestellen.html

Sylveer Maes

portret van een tweevoudig Tourwinnaar


De naam Sylveer Maes doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, al is het in zijn geboortedorp Gistel wel een bekende naam. Zo werd er in 2013 zelfs nog een straat naar hem vernoemd. Maes won de Ronde van Frankrijk in 1936 en in 1939. Daarna zou het dertig jaar duren voor er met Eddy Merckx weer een Belg ’s werelds belangrijkste rittenkoers op zijn naam schreef. “Maes was een veelzijdige renner”, zegt Cornillie. “Zo won hij ook Parijs-Roubaix en was hij ook op de piste actief. Ondanks zijn grootse prestaties lijkt de naam van Sylveer Maes zo’n beetje weggedeemsterd in de nevelen van de tijd.”


Auteur Patrick Cornillie • 360 pgs • rijkelijk geïllustreerd

• full colour • 32,5 euro
sport.html