kind_%26_jeugd.html
Gloob & Teo’s verhalenboek kind_%26_jeugd.html

kind_%26_jeugd.html
Een boek dat barst van de knotsgekke uitvindingen voor een gezonde planeet: van knuffelen tot je het warm krijgt tot wc-bloempotten voor meer bio-diversiteit. Deze knappe uitvindingen zijn stuk voor stuk bedacht door kleuters en zijn daardoor herkenbaar én inspirerend tegelijk voor groot en klein. 

Het boek sluit aan bij de klasthema’s: het weer, voeding, vervoer, energie, natuur, delen, techniek/uitvindingen, muziek, speelgoed, koken, strappen, bos, … 

Auteur: Sandrine Lambert  • Illustraties: Gunter Segers • 64 pgs • 19,95 euro
kind_%26_jeugd.html
Hoe kan je: - spaghettisaus warm houden met de hulp van een poes?
-met een speeltuin het openbaar vervoer aantrekkelijker maken?
-met lokale seizoensgroenten de buurt opvrolijken?
-een oude deurklink gebruiken in de keuken?kind_%26_jeugd.htmlsport.html
Gedrevensport.html
11 sporticonen, 1 missie
sport.html
‘Gedreven’ is een compilatie van 11 hoofdstukken waarin telkens een ander sporticoon aan het woord komt. Hun motivatie en doorzettingsvermogen heeft hen geholpen om tegenslag te verduren en de top te bereiken. Nooit gaven ze op in hun zoektocht naar uitmuntendheid. Deze kampioenen, bezeten door hun sport, hebben nooit getracht een hindernis te ontwijken maar streefden wel om het bijna-onmogelijke te verwezenlijken. Dit boek inspireert jong en oud. Het gaat er niet om “hoe goed je bent, maar hoe goed je wilt zijn”! 

De opbrengst van dit boek gaat integraal naar de volgende goede doelen: 
Beyond the Moon (Gella Vandecaveye) • To Walk Again (Marc Herremans) • Hand in hand tegen reuma (Marc Sluszny)

Samensteller: Marc Sluszny • 160 pgs • hardcover/full colour •  24,5 eurosport.htmlsport.html
Hélène Dutrieusport.html

kind_%26_jeugd.html
Het leven van de frèle Doornikse Hélène Dutrieu was meer dan ‘rijkgevuld’. Ze werd werelduurrecordhoudster en de eerste wereldkampioene baanwielrennen. Als rondreizende stuntvrouw werd ze berucht om haar gewaagde (en verboden) fietsstunts. Als vliegtuigpionier reisde ze de wereld rond en vergaarde ze faam als één van de beste en vooral onbevreesde piloten. Tussendoor schitterde ze als actrice op de Parijse podia's. Bij aanvang van WOI zette ze haar vliegtalent in om Parijs te beschermen tegen het aanstormende Duitse geweld. Ze ontpopte zich als schrijfster, journaliste, mode-icoon en celebrity 'tout-court'.

Voor het eerst word het leven van Hélène Dutrieu te boek gesteld in deze schitterende en rijkelijke gedocumenteerde biografie. Rijkelijk gëillustreerd met verloren gewaand en verbluffend beeldmateriaal. 

sport.html
Biografie van een fenomeensport.html
Voorbestellen? klik hier :)bestellen.htmlliteratuur.html
De Verdwijning van Anna Verduynliteratuur.htmlliteratuur.html
Zwart/witliteratuur.html
Theatertekst / drama

Het stuk ‘Zwart/Wit’ speelt zich af tijdens de WO II, van de beginjaren tot na de bevrijding, in een niet nader genoemde stad waar het leven van enerzijds de familie Verhoeven-Meylemans en anderzijds de familie Wouters wordt gevolgd.
Parallel met de scènes in de huiskamers van de twee families wordt het verhaal afgewisseld met scènes uit een concentratiekamp.

Auteur: Patricia De Landtsheer • 72 pgs • 15 euroliteratuur.htmlliteratuur.html
Over Engelen, Geheimen en oorlogliteratuur.html
Over Engelen, Geheimen & Oorlog speelt zich af tegen de achtergrond van het rampjaar 1953 toen hele delen van Nederland en België overstroomden en vele mensen en dieren de dood vonden. Het is niet alleen het grote rampjaar,
maar ook het jaar van de grote veranderingen, die zich zowel in het lichaam als de geest van de elfjarige Marie voltrekken. De auteur koppelde haar eigen herinneringen aan deze woelige periode in de geschiedenis. 

Auteur: Patricia De Landtsheer • 112 pgs • 17,95 euroliteratuur.html
Van burgervrouw tot verzetsstrijdster

Als een van haar laatste daden dicteert een drieënnegentigjarige vrouw het relaas van de belevenissen van haar moeder in ‘14-‘18 en dat van haarzelf tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Sommigen vinden het een blijk van hoogmoed, anderen van onverschilligheid of verbittering. In alle geval: dat ze zich omdraait en uit de straat verdwijnt zonder omkijken, is wat de meesten zich als laatste beeld van Anna Verduyn zullen herinneren. En toch… Anna zou een van de vele onbekende heldinnen kunnen zijn die beide wereldoorlogen hebben meegemaakt. Eind 1917 wordt ze opgepakt als spionne en ter dood veroordeeld. Ze komt op een onwaarschijnlijke manier vrij. In 1940 roept een kapitein van het Kriegsgericht in Antwerpen haar bij hem en snauwt: “Wij hebben nog een rekening te vereffenen Frau Verduyn!” 

TRAILER van het boek kan je hier bekijken

‘De verdwijning van Anna Verduyn’ is gebaseerd op ware feiten.
Auteur: Roland Bergeys • 256 pgs • 19,95 eurohttps://www.youtube.com/watch?v=oXlqXXkk0ak&feature=youtu.beliteratuur.htmlshapeimage_30_link_0kind_%26_jeugd.html
Blind!kind_%26_jeugd.html
de wonderlijke tocht van Jeroen Pietersen

"Blind!" is een spannend geïllustreerd kinderboek en verhaalt een episode uit het leven van een fantasierijke blinde jongen."Blind!” leert kinderen op een boeiende manier kennismaken met wat blind zijn kan betekenen. 

Bij het boek hoort ook CD met een geanimeerde audio-versie. De luisterversie is gemaakt in samenwerking met vzw Transkript/Luisterpunt. Aan het luisterverhaal werkte een team van meer dan 20 acteurs en muzikanten, waaronder jeugdauteur Guy Didelez, radio-en tv-presentator Michel Follet, Peter Holvoet-Hanssen (voormalig stadsdichter van Antwerpen) en Hilda Hofman (Noordtheater/Theater aan de stroom).

Auteur: Roland Bergeys • boek + CD • 192 pgs • 19,95 eurokind_%26_jeugd.htmlnon-fictie.html
Allez Alleznon-fictie.html
Het verhaal van de legendarische Belgische cult-groep

Bassist Marka / Serge Van Laeken (Allez Allez, Les Cactus, Marka,...) schetst vanuit eerste hand de geschiedenis van de legendarische Belgische funk-groep, die in de jaren ’80 furore maakte met hun mix van funk, punk, dansbare en aanstekelijke ritmes, Afrikaanse invloeden. Een onthullend boek dat een verassende inkijk geeft in de pioniersjaren van de ‘Belpop’.

Ingeleid door van Ad Visser (Toppop, muzikant, presentator) en Marc Decock (Ancienne Belgique).
non-fictie.html
128 pgs • volledig in kleur • met archiefbeelden • 19,95 euro 
bestellen.html
256 pgs • z/w • met archiefbeelden • 19,95 euro 
bestellen.html