http://livepage.apple.com/

Een Zeeuwse jongen op avontuur in de Tour de France 1948

“Vanaf dat moment wist ik wat ik ging doen die zomer. Erachter aan. Achter de Tour aan. Op de fiets.” Moules de Zélande is een verhaal over een zoektocht naar de waarheid en genoegdoening geteisterd door twijfels, verwarring en afzien op de fiets. Dit alles speelt zich af in het decor van de Tour de France van 1948, een heroïsch hoofdstuk in de Tourgeschiedenis. Misschien wel het laatste hoofdstuk van het pre-historische deel van die geschiedenis. Het boek is een lofzang op het leven, de romantiek en op de wielrennerij in het bijzonder.


Auteur: Jan-Willem Verkiel • 168 pgs • 18,95 euro
bestellen.html
Le Couventbestellen.html
Een levensroman
bestellen.html
Na meer dan dertig jaar coaching was het voor auteur Marc Perneel (1953) tijd om even af te haken. Van alles afstand te nemen. Uit de dagelijkse routine stappen bracht een stilte en een leegte mee. En net van daaruit ontstond een leerrijk verhaal over onze krachten: liefde, dankbaarheid, mild zijn, vergeven, geloven in zichzelf, ademen als instrument. Vanuit deze levenservaring is er ook een website en een 'App' (Novum Gaudium) beschikbaar om je te helpen de moeilijkheden van het hedendaagse leven te overwinnen.

"Hoe bewust afhaken van onze dagelijkse sleur zoveel inzicht kan geven in ons denken, spreken en handelen."

Wat Pierre met zijn sabbat wil doen is duidelijk. Weg zijn en ondertussen de dingen op zich laten afkomen. Midden de natuur rond het oude vissersstadje Concarneau in Bretagne, Frankrijk. Een streek waar de eeuwenoude energie zo uit de grond borrelt. Zonder dat hij het weet, woont hij in alle rust en vrede boven de oude vestingen van een verdwenen klooster. Zijn natuurlijk groeiproces brengt hem waar hij onbewust al lange tijd naartoe streefde. Op zijn pad op zoek naar zichzelf ruilde hij 'geven en nemen' in om verder te leven met 'geven en ontvangen'. Hij gaf liefde en kreeg nog meer liefde. Hij gaf vertrouwen en kreeg meer zelfvertrouwen. Hij deelde zijn kennis en ervaring en kreeg in ruil nog meer zelfkennis en inzicht. Le couvent bewijst dat we allemaal een 'Pierre' kunnen zijn.

Auteur: Marc Perneel • 160 pgs • 17,95 eurobestellen.html

Moules de Zélande