sport.html
Hélène Dutrieusport.html

sport.html
Het leven van de frèle Doornikse Hélène Dutrieu was meer dan ‘rijkgevuld’. Ze werd werelduurrecordhoudster en de eerste wereldkampioene baanwielrennen. Als rondreizende stuntvrouw werd ze berucht om haar gewaagde (en verboden) fietsstunts. Als vliegtuigpionier reisde ze de wereld rond en vergaarde ze faam als één van de beste en vooral onbevreesde piloten. Tussendoor schitterde ze als actrice op de Parijse podia's. Bij aanvang van WOI zette ze haar vliegtalent in om Parijs te beschermen tegen het aanstormende Duitse geweld. Ze ontpopte zich als schrijfster, journaliste, mode-icoon en celebrity 'tout-court'.

Voor het eerst word het leven van Hélène Dutrieu te boek gesteld in deze schitterende en rijkelijke gedocumenteerde biografie. Rijkelijk gëillustreerd met verloren gewaand en verbluffend beeldmateriaal. 

Met voorwoorden van Bieke Purnelle (directrice ROSA, columniste en auteur) 
& Hans Vandeweghe (journalist en auteur) en een bijschrift van Sophie de Schaepdrijver (historica).

Auteur: Gunter Segers • 392 pgs • full colour • hardcover • rijkelijk geïllustreerd met meer dan 300 archieffoto’s • 39,5 euro


sport.html
De vrouw die door de Olympia vloogsport.html
Ontdek de talrijke interviews, reportages en archief-video’s op de website: WWW.HELENEDUTRIEU.BE http://www.helenedutrieu.behttp://www.helenedutrieu.beshapeimage_7_link_0bestellen.html
Ontsnapt uit Ravensbrück 
bestellen.html
Mijn verhaal, 80 jaar na de feiten.

“Hoe ik als een van de weinigen kon ontsnappen uit het concentratiekamp van Ravensbrück. Mijn verhaal, 80 jaar na de feiten.”

Ravensbrück, zo’n 120 kilometer ten noorden van Berlijn, was tot 1945 het enige grote concentratiekamp op Duitse bodem waar hoofdzakelijk vrouwen waren geïnterneerd. Het is tot op heden onbekend of er vrouwen konden ontsnappen uit dit kamp.

“De Holocaust toonde dat de vernislaag van beschaving zo dun en broos is, dat een herhaling mogelijk is.”

Auteur: ‘een meisje uit Warshau’ • 80 pgs • hardcover • 24,5 EUR
bestellen.html
Nu ook verkrijgbaar in een engelstalige en franstalige versie.https://www.amazon.com/H%C3%A9l%C3%A8ne-Dutrieu-amazing-life-Sparrow-ebook/dp/B0CHZ77VGN/ref=sr_1_1?keywords=helene+dutrieu&qid=1699548471&sr=8-1https://www.amazon.com/H%C3%A9l%C3%A8ne-Dutrieu-incroyable-Fl%C3%A8che-Humaine-ebook/dp/B0CJ34XTKV/ref=sr_1_2?keywords=helene+dutrieu&qid=1699548520&sr=8-2http://www.helenedutrieu.beshapeimage_12_link_0shapeimage_12_link_1bestellen.html
Op zoek naar Paul Koeckbestellen.html
Radiografie van een oeuvre 

Dit boek is naast een overzicht en studie van het oeuvre ook een eerbetoon aan Paul Koeck, de geëngageerde schrijver van romans, toneel en scenario’s voor film en televisie. Met een inleiding van Walter van den Broeck en bijdrages van  auteurs Christophe Vekeman, Paul Rigolle, Ina Stabergh, Pascal Verbeken en Pjeroo Roobjee. 

Paul Koeck is een sociaal geëngageerde schrijver die bekend staat om zijn romans, toneelstukken en scripts voor zowel het grote als het kleine scherm. Naast deze creatieve output, hield hij zich actief bezig met het schrijven van essays en journalistiek. Paul creëerde zowel literaire werken als scripts en hij leverde substantiële bijdragen aan verschillende tijdschriften zoals Knack en De Brakke Hond, en aan bloemlezingen zoals Drinken tot we zinken en Elfkroegentocht. In mei 2001 werd hij voorzitter van P.E.N.-centrum Vlaanderen.

“Paul Koeck, auteur met een rechtschapen pen die altijd een rake observator en aanklager is gebleven van al wat krom is op deze krakende planeet.” (Pjeroo Roobjee)`

Auteur: Guido Devos • 218 pagina’s • hardcover • 24,5 eurbestellen.htmlbestellen.html
In het oog van de stilte: een parel
bestellen.html

Sommige (onverwachte) momenten zetten aan tot verzamelen van wat al jaren in herinneringen, in dozen, boeken en kasten ligt gestapeld. 

Verzamelen om als geheel te tonen. ‘In het Oog van de Stilte: een parel’ is een verzameling van gepubliceerd en niet eerder verschenen werk (van 1982 tot 2022): reis- en andere verhalen, gedichten, essays, interviews, persoonlijke beschouwingen over gelezen boeken, e.a.

“Dit boek is een boeiend levensverhaal en tevens een handleiding voor allen (jong en minder jong) om zelf te schrijven.”
Auteur: Ina Stabergh • 416 pgs • hardcover • 34,95 EUR
bestellen.html
Ook verkrijgbaar in een engelstalige versie.http://www.helenedutrieu.be