bestellen.html
A day at the Museumbestellen.html
Fotograaf Donald Barry Woodrow verzamelde voor het fotoboek A day at the museum een persoonlijke selectie uit de vele foto's die hij de afgelopen tien jaar nam van bezoekers aan het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA). Een zeldzame combinatie van topwerken en topkunstenaars uit de hedendaagse kunst (oa. Anish Kapoor, Panamarenko, Guillaume Bijl, Joseph Kosuth...), door het oog van de fotograaf omgezet in unieke beelden vol humor waarbij de bezoekers en de kunstwerken met mekaar versmelten.
Fotografie: Donald Barry Woodrow • 208 pgs • fotoboek • 55 eurobestellen.htmlbestellen.html
Sharkwisebestellen.html
Een paar jaar geleden zag ik fascinerende beelden van een duiker die zonder kooi met een grote witte haai zwom. Wow, dàt zou ik ook wel willen doen.” Met die woorden gaf extreem sportman / avonturier Marc Sluszny het startschot voor een veelbelovend nieuw avontuur. Eén dat hem oog in oog zou brengen met een dier dat dankzij Hollywood is uitgegroeid tot ‘s werelds meest gevreesde zeemonster. Hiermee wilde de avonturier en auteur niet alleen zijn eigen grenzen verleggen en angsten overwinnen, maar ook bewijzen dat deze dieren helemaal geen menseneters zijn. 
“Het is de situatie waarin we onszelf plaatsen die gevaar oplevert. Elk jaar worden er zestig miljoen haaien afgeslacht. Als we dit blijven volhouden, zullen er in tien jaar tijd geen haaien meer over zijn. Doorheen deze reis ben ik gegroeid als mens. Het was een geestesverruimende trip, een overgangsritueel.” 
Dit boek (en de gelijknamige docufilm) wil de aandacht van het grote publiek vestigen op de dreigende uitsterving van dit prachtige dier ten gevolge van de wereldwijde haaienjacht. 
112 pgs • fotoboek • 24,95 eurobestellen.htmlhttp://livepage.apple.com/
Ayurvedabestellen.html
Een nieuwe kijk op voeding voor kinderen
bestellen.html
Dit fotoboek biedt een unieke inkijk in de wereld van de Ayurveda en toont hoe deze holistische geneeswijze is ingebed in de Indische samenleving. Ayurveda ontstond meer dan 5000 jaar geleden in India. Zij biedt ons, westerlingen van de 21ste eeuw, een ander model om de mens en de wereld te bekijken en van daaruit ook een ander inzicht in gezondheid en ziekte.
144 pgs • fotoboek • 22,5 eurobestellen.htmlbestellen.html
Gezond Groeien!bestellen.html
Een nieuwe kijk op voeding voor kinderen (en volwassenen...)
bestellen.html
‘Juf’ Magdalena Troch heeft een bijzondere kijk op voeding ontwikkeld. 
Op basis van haar inzichten, de recentste medische en wetenschappelijke info, en 25 jaar lange ervaring met kinderen heeft ze een baanbrekend en verhelderend boek geschreven. Niet enkel voor ouders maar voor elkeen die begaan is met gezondheid, het welzijn van de kinderen en de toekomst van onze planeet.

Voedingstips op maat van kinderen, “do’s-and-don’ts” in de keuken, met dagmenu’s en recepten, een compleet overzicht van alle gevaarlijke en ongevaarlijke ‘E’-nummers en additieven, wegwijs in de wereld van de bio-voeding en veel meer... Leer- en gedragsproblemen worden onder de loep genomen en er wordt aangetoond hoe voeding hierin een oplossing kan zijn.
Auteur Magdalena Troch • 256 pgs • rijkelijk geïllustreerd • 24,5 eurobestellen.htmlbestellen.html
Emotioneel Welzijnbestellen.html
De geheime krachten van de planten ontrafeld
bestellen.html
Auteur Philippe Gérard heeft, na jaren ervaring in de farmacie en fytotherapie, een totaalconcept ontworpen dat emoties op een unieke manier benadert. Zijn onderzoek – dat hem naar alle continenten bracht – leidde tot de ontdekking van een nieuwe vorm van emo-therapie, waarbij emoties harmonisch worden door middel van geneeskrachtige planten. Emotioneel Welzijn beschrijft hoe deze planten werken op emoties en welke planten voor welke emoties dienstig zijn.
Mensen zijn onderhevig aan emoties. Die kunnen scherp zijn en kwetsuren veroorzaken, niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor zijn omgeving. Emotioneel Welzijn kan hen daarbij te hulp komen. Een grondig onderbouwd, uniek en rijkelijk geïllustreerd boek.
Auteur Philippe Gérard • 280 pgs • rijkelijk geïllustreerd • 38,5 eurobestellen.htmlbestellen.html
Leef en eet volgens jouw identiteitbestellen.html
Edith Moereels heeft zich als biologe en plantkundige jarenlang verdiept in het verband tussen voeding, gezondheid en identiteit. Ze brengt verruimende inzichten, ontwart op een boeiende manier het kluwen over voeding en legt verrassende verbanden met filosofieën zoals de geesteswetenschap van Rudolf Steiner. Edith Moereels’ 33-jaar lange onderzoek, workshops en consulatie-praktijk resulteerde in dit unieke doe-boek.

Leef en eet volgens jouw identiteit biedt een mogelijke weg om jezelf te worden, geheeld te worden, als uniek wezen. Vanuit elkeens persoonlijke kenmerken en identiteit krijgt de lezer legio tips en oefeningen op maat. Voedings- en bereidingstips, natuur, tekenen, kleur,... en veel meer vormen de onderdelen van een volstrekt unieke zelftherapie.
Auteur Edith Moereels • 248 pgs • rijkelijk geïllustreerd • 45 eurobestellen.htmlbestellen.html
Een denk- en werkwijze voor het basisonderwijs.

Nieuwsgierig hoe je zelfs met de jongste kinderen kan systeemdenken? 
In deze bundel ontdek je hoe je stap voor stap kinderen begeleidt in het 
zien van samenhang in onze complexe wereld. Het wordt duidelijk wat ‘systeemdenken’ kan betekenen voor jouw klas.
Het vertrekpunt voor elke leeftijdsgroep is een verhaal. Telkens worden verschillende werkvormen gebruikt om leerlingen de verbanden in het verhaal 
te laten visualiseren. Een deel van de lessen in deze bundel vertrekt van de 
zoek- en leesboeken van Gloob & Teo, Helki en De Kuil. 

Wil je nog meer doen met systeemdenken? 
Djapo vzw verzorgt nascholing en begeleiding bij deze Methode Systeemdenken. 
Meer info vind je hier: Djapo / systeemdenken

Doelgroep: leerkrachten basisonderwijs
Thema: systeemdenken
224 pgs • 24,5 eurohttp://djapo.be/methode-systeemdenken/bestellen.htmlshapeimage_30_link_0
Methode Systeemdenkenbestellen.htmlbestellen.html
Methode Creatief Denkenbestellen.html
• 26 lessen en 108 werkvormen om in de klas 
  aan creatief denken te doen. 
• Lessen bij de prentenboeken van Gloob & Teo
• Met lesontwerper om zelf werkvormen te maken.

Een uniek werkboek voor het basisonderwijs
doelgroep: leerkrachten basisonderwijs
Thema’s: creatief denken, duurzaamheid, ecologie, klimaatveranderingbestellen.html
Een denk- en werkwijze voor het basisonderwijs
bestellen.htmlbestellen.html
Ga je mee op schattenjacht?bestellen.html
Een verhaal van zes kruiden
bestellen.html
Auteur en herboriste Karen Remans is al van kindsaf gefascineerd door kruiden en bloemen. Met dit boek laat ze klein en groot samen genieten van de natuur. Een boekje over de wonderen der natuur, met recepten, activiteiten-tips, doe-kaartjes, eco-weetjes én bloemzaadjes om samen te planten.

Auteur Karen Remans • 128 pgs • rijkelijk geïllustreerd • 24,5 eurobestellen.htmlbestellen.html
Allez Allezbestellen.html
Het verhaal van de legendarische Belgische cult-groep

Ingeleid door van Ad Visser (Toppop, muzikant, presentator) 
en Marc Decock (Ancienne Belgique).

• 100% Belgische tweetalige versie NL/FR.

Auteur: Marka • 256 pgs • z/w • met archiefbeelden • 19,95 eurobestellen.htmlbestellen.html
Allez Allezbestellen.html
Het verhaal van de legendarische Belgische cult-groep

Serge Van Laeken (bassist van ‘Allez Allez’, lid van ‘Les Cactus’, bekend in Belgie en Frankrijk als solo-artiest Marka én vader van pop-fenomeen Angèle en rapper Roméo Elvis) schetst vanuit eerste hand de geschiedenis van de legendarische Belgische funk-groep ‘Allez Allez’, die in de jaren ’80 furore maakte met hun mix van funk, punk, dansbare en aanstekelijke ritmes, Afrikaanse invloeden. Een onthullend boek dat een verassende inkijk geeft in de pioniersjaren van de ‘Belpop’.

Ingeleid door Ad Visser (Toppop, muzikant, presentator) 
en Marc Decock (Ancienne Belgique).

• NL versie

Auteur: Marka • 128 pgs • volledig in kleur • met archiefbeelden • 19,95 eurobestellen.htmlbestellen.html
Hélène Dutrieubestellen.html
De vrouw die door de Olympia vloog
bestellen.html
Het leven van de frèle Doornikse Hélène Dutrieu was meer dan ‘rijkgevuld’. Ze werd werelduurrecordhoudster en de eerste wereldkampioene baanwielrennen. Als rondreizende stuntvrouw werd ze berucht om haar gewaagde (en verboden) fietsstunts. Als vliegtuigpionier reisde ze de wereld rond en vergaarde ze faam als één van de beste en vooral onbevreesde piloten. Tussendoor schitterde ze als actrice op de Parijse podia's. Bij aanvang van WOI zette ze haar vliegtalent in om Parijs te beschermen tegen het aanstormende Duitse geweld. Ze ontpopte zich als schrijfster, journaliste, mode-icoon en celebrity 'tout-court'.

Voor het eerst word het leven van Hélène Dutrieu te boek gesteld in deze schitterende en rijkelijke gedocumenteerde biografie. Rijkelijk gëillustreerd met verloren gewaand en verbluffend beeldmateriaal. 

Auteur Gunter Segers • 288 pgs • rijkelijk geïllustreerd • 24,5eurobestellen.html
Ontdek de Helene Dutrieu PODCAST en reportages over het boek op de website: WWW.HELENEDUTRIEU.BE http://www.helenedutrieu.behttp://www.helenedutrieu.beshapeimage_55_link_0bestellen.htmlbestellen.html
Wielerpioniers uit de lage landenbestellen.html

bestellen.html
“De wielerpioniers” is een reeks wielerboeken die de aandacht vestigt op de ongelooflijke prestaties die de renners in de eerste decennia van de wielerhistorie leverden. In de eerste twee delen komen 61 bekende en minder bekende Belgische en Nederlandse wielrenners aan bod, die actief waren in de periode 1890-1930. Dankzij de vele prachtige foto’s komen reeds lang vervlogen tijden weer even terug tot leven. Er wordt teruggeblikt op de bijzondere successen van Cyrille van Hauwaert, die de wielersport in Vlaanderen groot maakte, portretten van de Tourwinnaars Odiel Defraeye, Philippe Thys, Firmin Lambot, Leon Scieur en Lucien Buysse. Het boek is echter geen aaneenschakeling van louter succesverhalen. De trieste levensloop van renners als Leon Houa en Marcel Kerff geven ook een heel ander perspectief. Ook komt u meer te weten over enkele renners, die door de tand des tijds volledig in de vergetelheid geraakt zijn. Wie kent er immers nog de namen van Alois Verstraten, Nestor Rosart, Georges Monseur, Kees Witteveen, Leon Despontin, Victor Doms, Achille Depauw of Hilaire Hellebaut? 

Auteur Marc Joosse • 248 pgs • rijkelijk geïllustreerd • 22,5 euro / 24,5 eurobestellen.html
deel 1 & deel 2bestellen.htmlbestellen.html

Philippe Thys

De vergeten drievoudige Tourwinnaar

Philippe Thys was de eerste renner die driemaal de Tour won. Zijn lef typeerde hem: driemaal voorspelde hij vlotweg zijn Tourzeges. De Eerste Wereldoorlog sloeg toe op het hoogtepunt van zijn kunnen. De wielerkampioen werd vrijwillig vliegtuigmecanicien in het Belgische leger. Hoe zou zijn erelijst er hebben uitgezien zonder dit bloedig intermezzo? Na honderd jaar vergetelheid krijgt hij met dit boek eindelijk zijn eerherstel.


Auteur Johan Van WIn • 256 pgs • rijkelijk geïllustreerd • 19,5 euro
bestellen.html
Sylveer Maesbestellen.html
portret van een tweevoudig Tourwinnaar

bestellen.htmlbestellen.html
De naam Sylveer Maes doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, al is het in zijn geboortedorp Gistel wel een bekende naam. Zo werd er in 2013 zelfs nog een straat naar hem vernoemd. Maes won de Ronde van Frankrijk in 1936 en in 1939. Daarna zou het dertig jaar duren voor er met Eddy Merckx weer een Belg ’s werelds belangrijkste rittenkoers op zijn naam schreef. “Maes was een veelzijdige renner”, zegt Cornillie. “Zo won hij ook Parijs-Roubaix en was hij ook op de piste actief. Ondanks zijn grootse prestaties lijkt de naam van Sylveer Maes zo’n beetje weggedeemsterd in de nevelen van de tijd.”

“Waarschijnlijk had Maes nog vaker de Tour kunnen winnen, maar uitgerekend in zijn beste jaren brak de Tweede Wereldoorlog uit. Ook in 1937 reed Maes overigens in het geel, maar tijdens die editie bereikte het Franse chauvinisme een hoogtepunt. De Fransen wilden niet dat een buitenlander de Tour won en de Belgische renners werden toen ronduit gepest door de organisatie. Zo moest Maes als enige renner staan wachten aan een overweg terwijl er geen trein kwam. Hij en zijn Belgische collega-renners werden zelfs fysiek aangevallen door het Franse publiek. Vier dagen voor het einde stapten de moegetergde Belgen toen collectief uit de Tour.”

Auteur Patrick Cornillie • 360 pgs • rijkelijk geïllustreerd 
• full colour • 32,5 eurobestellen.htmlbestellen.html
De Verdwijning van Anna Verduynbestellen.html
Van burgervrouw tot verzetsstrijdster

GEACTUALISEERDE HERDRUK • MET EXTRA FOTOKATERN

‘De verdwijning van Anna Verduyn’ is gebaseerd op ware feiten.
Als een van haar laatste daden dicteert een drieënnegentigjarige vrouw het relaas van de belevenissen van haar moeder in ‘14-‘18 en dat van haarzelf tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sommigen vinden het een blijk van hoogmoed, anderen van onverschilligheid of verbittering. In alle geval: dat ze zich omdraait en uit de straat verdwijnt zonder omkijken, is wat de meesten zich als laatste beeld van Anna Verduyn zullen herinneren. En toch… Anna zou een van de vele onbekende heldinnen kunnen zijn die beide wereldoorlogen hebben meegemaakt. Eind 1917 wordt ze opgepakt als spionne en ter dood veroordeeld. Ze komt op een onwaarschijnlijke manier vrij. In 1940 roept een kapitein van het Kriegsgericht in Antwerpen haar bij hem en snauwt: “Wij hebben nog een rekening te vereffenen Frau Verduyn!” 

TRAILER van het boek kan je hier bekijken
Auteur: Roland Bergeys • 256 pgs • 19,95 eurohttps://www.youtube.com/watch?v=ykaLv4fh39obestellen.htmlshapeimage_75_link_0bestellen.html
Geschaafde zielen is een verhaal dat zich afspeelt in de schaduw van WO II. 
Tijdens een reis in Oostenrijk bezoekt vioolbouwer Luc Deneys het nazi werkkamp Ebensee. Aan de ingang van de 5de tunnel vindt hij op de grond houtsplinters afkomstig van de toegangspoort. Hij neemt ze mee naar huis en bergt ze op in een glazen kast. Maanden later, tijdens het bouwen van een nieuw instrument, denkt hij aan de muzikanten in de concentratiekampen, in het bijzonder aan de laatste kapelmeester van Birkenau Szymon Laks. Hij besluit de houtsplinters als tranen in de viool te verwerken. Hij zal ze inwerken in het bovenblad op de plaats waar de ziel moet komen, als symbool voor de duizenden slachtoffers die in de concentratiekampen zinloos werden vermoord. Met het bespelen van de viool zullen de zielen eindelijk een thuishaven vinden. Hun doelloos dolen zal hen naar het licht brengen, waar zij in alle rust de eeuwigheid, en tegelijkertijd de onsterfelijkheid kunnen ingaan. 

Over dit thema schreef Patricia De Landtsheer meerdere boeken en theaterstukken. De novelle vloeide voort uit de theatermonoloog ‘Muziek in een lachspiegel’, waarin live gestalte wordt gegeven aan deze bijzondere viool. 

ONTDEK alle boeken van Patricia de Landtsheer hier
Auteur: Patricia de Landtsheer • met illustraties van Luc Denys • 80 pgs • 16,95 euro 
http://www.patriciadelandtsheer.be/bestellen.htmlshapeimage_78_link_0
Geschaafde zielenbestellen.html